۲۳ آبان ۱۳۹۵، ۶:۳۵

معاون حجتی در گفت‌وگو با مهر عنوان کرد؛

مسئول تنظیم بازار خرده فروشی نیستیم/ترازکشاورزی تا ۱۴۰۴صفر می‌شود

مسئول تنظیم بازار خرده فروشی نیستیم/ترازکشاورزی تا ۱۴۰۴صفر می‌شود

معاون وزیرجهادکشاورزی با بیان اینکه وظیفه وزارت جهاد در بحث تنظیم بازار، تنظیم بازار عمده فروشی است، گفت: در تلاش هستیم تا سال ۱۴۰۴ تراز تجاری غذای کشور را به صفر برسانیم.

عبدالمهدی بخشنده در گفت‌وگو با مهر درباره مباحث مطرح شده مبنی بر اینکه وزارت جهاد کشاورزی به دلیل حمایت از کشاورزان، مصرف کنندگان را نادیده گرفته و در امر تنظیم بازار موفق عمل نکرده است و به همین دلیل هم طی ماه‌های گذشته شاهد نابسامانی‌هایی در حوزه شکر و برنج بوده‌ایم، اظهارداشت: خیر؛ اینگونه نیست که وزارت جهاد بخواهد اقداماتی را به ضرر مصرف کنندگان انجام دهد.

وی اضافه کرد: باید به این موضوع نیز توجه کرد که  ۴ میلیون خانوار تولید کننده بخش کشاورزی هستند و ۲۰ درصد اشتغال کل کشور در این بخش است ضمن اینکه براساس گزارش بانک مرکزی ۳۲.۵ درصد فضای اقتصادی کسب و کار کشور متعلق به حوزه کشاورزی است، بنابراین نمی‌توان تولیدکننده را بدون پشتیبان و حامی رها کرد؛ آن هم کشاورزی که در شرایطی سخت اقدام به تولید می‌کند.

معاون وزیرجهاد کشاورزی با بیان اینکه اقلیم کشور ما، سخت و خشن است و کشاورزان باید با اقسام تنش‌های محیطی مبارزه کنند تا محصولی تولید شود، گفت: بیش از ۷۰ تا ۸۰ درصد نیاز کشور به محصولات کشاورزی در داخل تولید می‌شود، در بازار محصولات غذایی همه چیز به وفور یافت می‌شود و کمبودی در این زمینه وجود ندارد.

بخشنده با تاکید بر اینکه باید به‌عنوان یک سیاست اصولی، از کشاورز و تولیدکننده حمایتی منطقی و معقول داشته باشیم، افزود: این سیاست‌ همه کشورهایی است که به دنبال امنیت غذایی خود هستند.

وی همچنین در واکنش به مباحث مطرح شده مبنی بر اینکه  باید بخش بازرگانی از وزارت جهاد کشاورزی جدا شود، اضافه کرد: کسانی که این حرف را می‌زنند، اشتباه می‌کنند و حرف آنان غیرمنطقی است ضمن اینکه وظیفه وزارت جهاد در تنظیم بازار، تنظیم بازار عمده فروشی است.

این مقام مسئول در وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه  ما در بازار خرده فروشی نیستیم بلکه به دنبال این هستیم که کشور با کمبود محصولات اساسی مواجه نباشد، ادامه داد: در بحث خرده فروشی اگر اجحافی به مصرف کنندگان شود، سازمان‌های دیگر از جمله سازمان حمایت از تولید کننده و مصرف کننده و سازمان تعزیرات حکومتی مسئول هستند که سازمان‌های مذکور نیز زیرمجموعه وزارت جهاد کشاورزی نیستند و دراختیار دستگاه‌های دیگر قرار دارند.

بخشنده تصریح کرد: ما در تنظیم بازار عمده محصولات کشاورزی بسیار موفق عمل کردیم دلیل آن هم این است که الان هیچ‌گونه کمبودی در زمینه هیچ کالایی در کشور وجود ندارد.

*صفر شدن تراز تجاری بخش غذا تا سال ۱۴۰۴

وی در بخش دیگری از سخنان خود میزان صادرات و واردات کالاهای کشاورزی به کشور را مورد اشاره قرار داد و افزود: سیاست اصولی وزارت جهاد کشاورزی این است که هرچه می‌توانیم از واردات کم کنیم و متکی به تولید داخل شویم؛ در مقابل نیز کالاهایی را که در آنها مزیت داریم، صادر کنیم.

معاون وزیرجهاد کشاورزی با بیان اینکه براساس گزارش گمرک، امسال صادرات ما از نظر وزنی مقداری افزایش و واردات‌مان نیز تا حدودی کاهش یافته است، اظهارداشت: در حقیقت ما به دنبال توازن تراز تجاری بخش غذای کشور هستیم.

بخشنده اضافه کرد: در سال ۹۲ که دولت یازدهم شروع به کار کرد، کسری تراز تجاری بخش غذای کشور ۸ میلیارد دلار منفی بود، دو سال قبل این عدد به ۵.۳ میلیارد دلار کاهش یافت و پارسال هم  به ۳.۴ میلیارد دلار رسید؛ بنابراین حدود ۵ میلیارد دلار در بخش واردات این محصولات به کشور صرفه‌جویی شد.

وی اظهارامیدواری کرد: امسال با کاهش بیشتری در این زمینه مواجه باشیم چون هدف ما این است که در فاصله سال‌های ۱۴۰۰ تا  ۱۴۰۴ تراز تجاری غذای کشور را به عدد صفر برسانیم تا مجموعه واردات و صادرات ما متوازن شوند.

*بازار داخل را مجانی به کشاورزان خارجی نمی‌دهیم

معاون وزیرجهاد کشاورزی در اظهارنظری جداگانه درباره سیاست «بازار در مقابل بازار» این وزارتخانه نیز گفت:این سیاست چیزی نیست که ما ابداع کرده باشیم، همه کشورهای دنیا این کار را می‌کنند و بازار خود را مجانی در اختیار کشورهای رقیب قرار نمی‌دهند.

بخشنده با اشاره به اینکه سالانه بین ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزارتن موز وارد کشور ما می‌شود، افزود: به همین دلیل ما اعلام کردیم در ازای واردات موز، برخی از محصولات کشور ما نیز در بازارهای جهانی عرضه شود که این سیاست در وهله اول برای سیب درختی انجام شد و نتیجه بسیار خوبی هم داشت.

وی با بیان اینکه درحال حاضر این سیاست برای  کشمش نیز تصویب شده است، افزود: درباره محصولات دیگری هم که امکان آن وجود داشته باشد، این کار را انجام خواهیم داد و یکی از جهت گیری‌های عمده وزارت جهاد این  است که بازار داخلی کشور را به‌صورت رایگان در اختیار کشاورزان خارجی قرار ندهیم.

‌معاون وزیرجهاد کشاورزی درباره سیاست صادرات ۳ کیلوگرم پرتقال یا نارنگی در فصل تولید و در ازای آن واردات یک کیلوگرم از این محصولات در فصولی که این میوه‌ها در داخل تولید نمی‌شوند نیز ادامه داد: ما اعلام کرده‌ایم این واردات باید با رعایت تمامی ضوابط بهداشتی و قرنطینه‌ای انجام شود.

کد خبر 3822431

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • محمد IR ۱۰:۲۱ - ۱۳۹۵/۰۸/۲۳
      0 0
      وقتی شما جلو واردات را می گیرید بازار خالی محل جولان گران فروشان می شود.
    • سلام GB ۱۱:۵۵ - ۱۳۹۵/۰۸/۲۳
      0 0
      اخه اون هم درست انجام نمیدید .هنوز یک هفته از خبر انارهای کنار خیابان داراب فارس نمیگدرد .دو هزار تن انار کنار جاده بی مشتری .اینجا دونه ای 70 -80پنس هست .اون هم مزه کاه میده نه انار .انار داراب میخوش و شیرین و ترش همه جور داره حیف .
    • ناشناس IR ۱۵:۱۷ - ۱۳۹۵/۰۸/۲۳
      0 0
      اقای معاون وزیرزحمت میکشند برای تامین نیازهای مردم وباپول مردم اجناس رامی خرند ولی ازان طرف انبارویاسیلو های عده ای ازخدا بی خبر پرمی شود ودست مصرف کننده وخرده فروش خالی می مانند ایا به نظرشما مسولان زیربط نمی توانستند بهتر ازاین وبا همکاری دیگرنهادهااجناس رابه دست مصرف کننده واقعی برسانند اگردلمان به حال این قشر می سوزد پس لطفا جزیره ای عمل نکنید وهرمسئول ساز خود رانزند متشکرم